Humanitárna intervencia a zmluvné právo - Mráz, Stanislav
Skúmanie problematiky humanitárnej intervencie s poukázaním na odlišné prvky vedúce k intervencii, ktoré ju v konečnom dôsledku skresľujú a deformujú. Pojem humanitárnej intervencie a jej vzťah k suverenite štátu.