Financovanie zdravotných systémov a Európska únia - Lacko, Roman, 1988-
Vo svete je mnoho typov zdravotníckych systémov, ktoré sa v niektorých črtách systematicky líšia. Existuje však aj veľa podobných čŕt, ktoré tieto zdravotnícke systémy vykazujú. Jednou z tzv. rozdielových charakteristík je financovanie zdravotníckych systémov. Slovenská republika ako súčasť Európskej Únie ma prístup k čerpaniu pomoci zo štrukturálnych fondov aj v oblasti zdravotníctva. Práve v tejto oblasti je častokrát možné pozorovať zlyhávanie a nedostatočné čerpanie týchto fondov. Pritom možnosti čerpania a oblasti, do ktorých možno tieto finančné zdroje čerpať sú rozsiahle.