Možnosti a výhody mediácie - Surma, Liudmila
Mediácia ako súčasť politiky zameranej na zlepšenie prístupu k spravodlivosti. Zavedenie mediácie vyplynulo z reálnej situácie vzhľadom na rastúci objem súdnych žalôb, predlžovania súdneho konania, kvantity a zložitosti legislatívy. Inštitút mediácie na medzinárodnej úrovni a osobitne v každej krajine.