Analýza výnosových kriviek podnikových dlhopisov s využitím modelu Nelson-Siegel - Verner, Robert, 1986-
Analýza výnosových kriviek podnikových dlhopisov. Objasnenie podstaty výnosových kriviek a metódy ich konštrukcie. Výnosová krivka definuje vzťah medzi výnosom a dobou do splatnosti finančného inštrumentu a jej znalosť je nevyhnutná nielen pre dlhopisových investorov, ale aj pre podniky, ktoré zvažujú úpis nových obligácií. Analýza výnosových kriviek podnikových dlhopisov s využitím Nelson-Siegelovho modelu, ktorý je často využívaný pri aproximácii výnosových kriviek štátnych obligácií a pokladničných poukážok.