Polícia v Európe a niektoré možné tendencie vývoja jej personálnej základne - Králiková, Kristína
Súčasné problémy personálnej základne polície v členských štátoch EÚ, ktoré majú viacero zdrojov. Výber uchádzačov o štátnu službu v polícii a ich celková osobnostná kvalita. Hlavné determinanty efektívneho fungovania bezpečnostných služieb polície z hľadiska potreby rozvoja jej personálnej základne v širšom kontexte Európskej únie.