Ekonomický rozvoj a parametre zdravia alebo zdravotníctva: súvisia? - Morvay, Karol, 1973-
Ekonomická úroveň a zdravie. Prestonova krivka. Vývoj technológií a posuv Prestonovej krivky. Výkonnosť ekonomiky a výška výdavkov na zdravotníctvo. Výkonnosť ekonomiky a význam verejných výdavkov na zdravotníctvo.