Liberalizácia energetického trhu v EÚ - Bašová, Alena, 1961-
Analýza časovej postupnosti vytvárania jednotného energetického trhu a zvýšenie konkurencieschopnosti. Zlepšenie cenovo-nákladových parametrov ako aj možnosť zabezpečiť sa proti možnému riziku pri obchodovaní s touto komoditou na burzách. Liberalizácia ako východisko pre zavádzanie market coupling.