Posouzení rizik dle nového evropského nařízení o ochrane osobních údajů - Burian, David
Navrhované opatrenia a koncept založený na miere rizika spracovávaných operácií podľa nariadenia vychádza z pravdepodobnosti a závažnosti negatívnych dopadov do práv údajov subjektov. Posúdenie rizík (The Risk-Based Approach – RBA).