Nároky zamestnancov z úrazového poistenia pri pracovnom úraze a chorobe z povolania - Hornáček, Vladimír
Charakteristika pracovného úrazu a choroby z povolania ako sociálnej udalosti. Úrazové poistenie ako zložka sociálneho poistenia. Poistné na úrazové poistenie a vymeriavací základ. Dávky poskytované z úrazového poistenia. Úrazový príplatok. Úrazová renta. Jednorazové odškodnenie. Pracovná rehabilitácia a rehabilitačné. Rekvalifikácia a rekvalifikačné. Náhrada nákladov spojených s liečením. Náhrada nákladov spojených s pohrebom. Príklady z praxe.