Lokalizace je příležitost pro regiony - Kejhová, Hana
Princípy lokálnej ekonomiky. Hospodárska metamorfóza. Kvalitatívna premena hospodárskeho organizmu v novom prostredí - relokalizácia. Priamy komunikačný vzťah bez sprostredkovateľa. Rýchlejší rast spotreby ako efektivity. Družstvá a zdieľaná ekonomika. Výrobné prostriedky blízko zákazníka. Susedské vzťahy, prosperita, bezpečnosť.