Special Drawing Rights v súčasnom menovom systéme - Kováčová, Jana
Aktuálne otázky postavenia Special Drawing Rights (SDR) v medzinárodnom menovom systéme. SDR predstavujú medzinárodné rezervné aktívum vytvorené Medzinárodným menovým fondom v roku 1969 s cieľom doplniť rezervy svojich členských krajín. Finančná kríza z roku 2008 oživila debatu o SDR. Niektorí ekonomickí odborníci sa domnievajú, že by sa ich použitie mohlo rozšíriť, aby vytvorili protipól americkému doláru a iným menám v medzinárodnom menovom systéme a v budúcnosti sa stať globálnou menou.