Kvalita výrobku spojená s miestom jeho pôvodu - Hajnalová, Zdena
Chránené zemepisné označenia pôvodu a identifikácia výrobkov z danej zemepisnej oblasti. Priemyselno-právna ochrana výrobkov, ktorých kvalita, vlastnosti či reputácia je spojená s pôvodom a názvom zemepisného miesta.