Prieskum trhu začína byť zážitkový a dynamický - Raševová, Kristína
Prieskum trhu - základ úspešného podnikania. Obzvlášť v dnešnej dobe, keď je rôznorodosť a sila jednotlivého zákazníka oveľa väčšia ako pred rokmi a trh je oveľa nasýtenejší ponukou. Je extrémne dôležité mať zmapovaný trh, na ktorom sa pohybujeme a konkurenciu, ktorej čelíme. Okrem poznania situácie na trhu je aj poznanie vlastných zákazníkov a spotrebiteľov začiatkom úspechu. Obchodníci aj výrobcovia žiadajú rôzne druhy prieskumov. Na západe sú populárnejšie prieskumy šité na mieru.