Migranti a ich asimilácia na Slovensku - Antalová, Mária, 1952-
Zhodnotenie vybraných poznatkov o fenoméne migrácia, posúdenie efektov modelov asimilácie, analýza súčasných prejavov legálnej a ilegálnej formy migrácie v SR. Autorka analyzuje modely integrácie cudzincov - asimilačný model, etnicko-exkluzivistický model a multikulturálny model. Informácie o slabých stránkach migračnej politiky.