Čierny september – vyvrcholenie aktivity palestínskeho hnutia odporu - Michaľák, Tomáš
V júni 1967 na Blízkom východe vypukla ďalšia arabsko-izraelská vojna, ktorá trvala iba šesť dní. Izrael v tejto vojne dobyl územie trikrát väčšie ako bola jeho vtedajšia rozloha. Výsledky júnovej vojny však nemali politický dopad len na arabské štáty, ktoré sa vojny zúčastnili. Ešte viac zasiahli mladé palestínske hnutie odporu, reprezentované viacerými politickými a ozbrojenými organizáciami, ktoré boli združené v Organizácii za oslobodenie Palestíny .