Multilateralizmom k multipolarite: prípad Číny - Ondriaš, Juraj, 1988-
Čínska snaha o presadenie multipolárneho sveta prostredníctvom multilaterálnej diplomacie. Čínske predstavy budovania multipolarity od studenej vojny po súčasnosť. Dôvody, ktoré viedli k rozvoju multilaterálnej diplomacie Číny. Rozvoj čínskeho multilateralizmu v praxi, na príkladoch niekoľkých multilaterálnych inštitúcií.