Material deprivation and its reflection in the Slovak society - Šipikalová, Silvia, 1979-
Sociálne dôsledky ekonomickej transformácie, globalizácie a hospodárskej recesie znamenajú rast počtu osôb, ktoré z dôvodu rozličných znevýhodnení podstupujú zvýšené riziko sociálneho vylúčenia. Materiálna deprivácia a problémy s ekonomickou dimenziou materiálnej deprivácie rizikových skupín obyvateľstva.