"Building Hope: from a Shack to 3E House" - Innovative Housing Approach in the Provision of Affordable Housing - Szüdi, Gábor
Ciele bytovej politiky po roku 1989 viedli k rozsiahlej privatizácii štátnych nájomných bytov a zníženie nového nájomného bývania. Štátom dotované programy bytovej politiky neboli schopné splniť spoločenský dopyt po sociálnych nájomných bytoch. Sociálne vylúčené skupiny, predovšetkým Rómov, boli zasiahnuté najviac po roku 1989. Projekt Building Nádej je alternatívny integrovaný prístup , ktorý ponúka Rómom lepšie životné podmienky tým, že integruje otázky bývania s ďalšími politikami v oblasti sociálneho posilnenia.