Trust Building Electronic Services as a Crucial Self-regulation Feature of Digital Business Ecosystems - Delina, Radoslav
V oblasti digitálneho podnikateľského ekosystému, samoregulačná funkcia hrá kľúčovú úlohu. ICT podporuje biologické a sociologické javy prostredníctvom efektívnych elektronických služieb. Jednou z hlavných úloh je budovanie a posilňovanie efektívnych vzťahov medzi účastníkmi v rámci ekosystému. Problém interakcia medzi komerčnými subjektmi závisí na očakávaní výhody. Tieto očakávania sú prediktormi úspešného výsledku z realizovaných transakcií s potenciálnym partnerom. Prediktor je založený na dôvere a dôveryhodnosti. Prezentácia dôvery ako kľúčovéh faktora pre spoluprácu.