Labour migration in the European Union in the context of economic development of past centuries: the analysis of the Austria - Hungary - Poláčková, Hana, 1968-
Historický pohľad na migráciu v rámci strednej Európy a Rakúsko-Uhorska. Motívy migrácie a nerovnosť vo vnútri jednotlivých krajín a medzi jednotlivými krajinami ovplyvňuje medzinárodnú migráciu a naopak, medzinárodná migrácia vplýva na nerovnosť vo vnútri jednotlivých krajín a taktiež na nerovnosť medzi nimi. Európska únia a súčasné výzvy v súvislosti s migráciou vnútri spoločenstva aj s imigráciou z krajín tretieho sveta.