Faktory majúce vplyv na zrušenie poistky v životnom poistení - Sakálová, Katarína, 1955-
Predčasné ukončenie poistky – odstup od poistenia. Ako vplývajú odstupy na životné poisťovne. Príčiny, pre ktoré poistenci rušia životné poistky. Miery odstupov a faktory, ktoré ich ovplyvňujú. Najvýznamnejším faktorom miery odstupov je v prvom rade typ produktu a potom doba od začiatku kontraktu. Miery odstupov sú ďalej ovplyvňované niektorými makroekonomickými faktormi, ale aj niektorými vlastnosťami kontraktu, napr. frekvenciou a spôsobom platby poistného. Vplyv na odstupy majú ale aj niektoré vlastnosti poistenca ako je vek poistenca.