Global problems of the contemporary world and their solutions at the local level through social entrepreneurship - Pongrácz, Eva, 1971-
Sociálne podniky predstavujú jedinečnú príležitosť na zníženie sociálnych rozdielov, sociálny cieľ je uprednostňovaný pred dosahovaním zisku. Vznikajú ako reakcia na neuspokojený dopyt vychádzajúci z komunity, ponúkajú riešenia sociálnych a environmentálnych problémov spoločnosti, tvoria nové pracovné miesta, podnecujú ľudí k aktívnym občianskym postojom, budujú silné a súdržné komunity, prispievajú k tvorbe sociálneho kapitálu, napomáhajú sociálnemu začleneniu a v konečnom dôsledku aj k zvýšeniu kvality života.