Riešenie integrálno-diferenciálnych rovníc pomocou Laplaceovej transformácie - Strešňáková, Anna, 1976-
Teóriou krachu poisťovne sa zaoberá teória rizika. Základným problémom je určenie pravdepodobnosti krachu poisťovne, čím sa rozumie skutočnosť, že poistné rezervy by niekedy v budúcnosti mohli z určitej fixnej počiatočnej úrovne klesnúť pod nulovú hodnotu. Riešenie integrálno-diferenciálnych rovníc v teórii krachu je len jednou z oblastí, kde sa Laplaceova transformácia využíva. Používa sa napríklad aj pri hľadaní distribučných funkcií pri určovaní výšky škôd pri poistných udalostiach v poisťovniach. Niektoré softvérové balíky zamerané na matematické metódy už majú Laplaceovu transformáciu zakomponovanú v štandardne dostupných verziách, čím vlastne potvrdzujú jej veľký význam i rozsah použitia.