Daňové stimuly poskytované na podporu vzdelávania vo vybraných štátoch EÚ - Schultzová, Anna
Daňové systémy jednotlivých štátov významne vplývajú na mieru zamestnanosti, vytváranie nových pracovných miest, ekonomický rast ako aj prílev zahraničných investícií. Daňová politika štátov EÚ funguje na základe spoločných princípov, avšak daňové systémy týchto štátov vykazujú mnohé odlišné znaky. Uplatňovaním princípu daňovej suverenity členské štáty EÚ zodpovedajú za svoje daňové systémy. Uvedené sa prejavuje rôznorodosťou daňových sadzieb, daňovo uznateľných nákladov alebo využívaním daňových stimulov. Značné rozdiely štáty vykazujú aj v stanovení a samotnom uplatňovaní daňových stimulov. Významnou formou podpory finanacovania vzdelávania sú rôzne formy daňových stimulov.