Vzájomná energetická spolupráca Slovenska s Ruskom - Kašťáková, Elena, 1974-
Zhodnotenie významu energetickej spolupráce medzi Slovenskom a Ruskom a stanovenie možných perspektív vývoja vzájomnej spolupráce v danom sektore. Slovensko je významným strategickým územím pri preprave ropy a zemného plynu do západnej Európy a Ukrajiny i ako importér energetických zdrojov z Ruskej federácie.