Špecifické aspekty fúzií, akvizícií a financovania v oblasti energetiky v čase expanzívnej monetárnej politiky ECB - Pavelka, Ľuboš, 1962-
Financovanie fúzií a akvizícií je dlhodobo stredobodom záujmu trhu v oblasti predaja strategických podielov v energetických firmách, ktoré pôsobia na danom trhu. Fúzie akvizície a nepriateľské prevzatia LBO (Leverage Buy Out). Koncentrácia vlastníctva energetických spoločností v rukách jednotlivcov.