Význam bioenergie ako súčasti portfólia obnoviteľných zdrojov energie na príklade Nemecka - Pásztorová, Janka, 1960-
Príklad Nemecka a jeho ambiciózny prístup k politike v oblasti ochrany životného prostredia a udržateľného rozvoja strategického významu biomasy. Štruktúra energetického mixu Nemecka s významným postavením bioenergie a ekonomike založenej na obnoviteľných zdrojoch energie.