Prekvalifikovanosť pracovnej sily - fenomén slovenského trhu práce - Hudcovský, Martin, 1988-
Nárast dostupnosti vzdelania vytvoril optimálne podmienky na zvýšenie formálnej kvalifikácie pracovnej sily v krajine. Avšak pri náraste počtu vzdelaných osôb je nevyhnutná aj otázka, do akej miery dokážu svoje vzdelanie využiť pri práci, ktorú vykonávajú. Využiteľnosť formálnej kvalifikácie v ich aktuálnej pracovnej pozícií na Slovensku za obdobie posledných päť rokov.