Dopady mobility pracovných síl na nové členské krajiny EÚ - Kahanec, Martin, 1977-
Migranti z nových členských krajín významne prispievajú k ekonomickej stabilizácii a prosperite EÚ. Preto je kľúčové voľný pohyb pracovnikov v rámci EÚ naďalej podporovať a uľahčovať. Je úlohou politických lídrov presviedčať občanov EÚ o jeho význame a potrebe.