Využitie Markovových reťazcov na meranie finančných rizík - Jackuliak, Jozef
Odhad prechodových matíc pravdepodobností, ktoré predstavujú základ pre modelovanie kreditných rizík úverových nástrojov, pomocou vhodných metód. Dynamika kreditného rizika pomocou kvalitatívnych ratingov a vzťahy medzi migráciou ratingov a makroekonomickým stavom, resp. ekonomickým cyklom krajiny. Využitie metodiky Markovových reťazcov aplikovanej na agregovaných proporčných dátach.