Spoločnosť Slovnaft, a. s. – líder ropného priemyslu na Slovensku - Zorkóciová, Otília, 1954-
Hlavné faktory ovplynňujúce vývoj a zabezpečenie dostatočnosti energetických nosičov z viacerých zdrojov. Nezastupiteľná úloha spoločnosti Slovnaft, a. s. pri rozvoji ropného priemyslu ako neoddeliteľnej súčasti strategického energetického sektora na Slovensku.