Medzinárodná migrácia v krajinách EÚ v kontexte dôchodkovej nerovnosti - Toma, Ján
Výsledky ekonometrickej analýzy zameranej na determinanty stavu migrantov v členských krajinách EÚ a asymetria vplyvu hrubého domáceho produktu na obyvateľa v parite kúpnej sily na stav migrantov. Dôchodková nerovnosť v pozorovaných krajinách je významným determinantom medzinárodnej migrácie v krajinách Európskej únie.