Akčný plán projektu BEPS (Base Erosion and Profit Shifting) ako súčasť protikorupčných opatrení v Slovenskej republike a v rámci EU - Hajniková, Tatiana
Korupcia ako súčasť globalizovanej trestnej činnosti a korupcia v podmienkach Slovenskej republiky. Metodológia merania korupcie. Daňové podvody a daňové úniky obmedzujú schopnosť členských štátov dosahovať príjmy a realizovať svoju hospodársku politiku. Európska únia vypracovala komplexný súbor nástrojov na zlepšenie schopnosti členských štátov bojovať proti daňovým podvodom a únikom. Súčasťou tohto súboru nástrojov je aj Akčný plán BEPS ako iniciatíva k daňovému systému, ktorý je spravodlivejší, efektívnejší, pochopiteľnejší.