<The> Evolution of the level of economic indicators of studied types of firms in terms of ownership - Kerbčárová, Daniela, 1989-
Zahraničné firmy na Slovensku, resp. firmy so zahraničným kapitálom, hrajú kľúčovú úlohu v národnom hospodárstve. Prispevajú k ekonomickému rastu vytváraním nových pracovných príležitostí, poskytovaním moderných technológií, know- how a iných benefitov, výsledkom ktorých je rast produktivity práce. Toky PZI na Slovensku od roku 2005 majú stúpajúci trend.