Foresight ako cesta dlhodobého progresu - Melich, Pavel
Pojem foresight. Súčasti foresightu - prognózovanie, strategické plánovanie. Historický vývoj foresightu. Hlavné princípy a ciele foresightu. Nedostatky v procese foresightu. Aj napriek svojím prekážkam a nevýhodám môže správne vypracovaný foresight priniesť značnú konkurenčnú výhodu.