Miera finančnej gramotnosti študentov v oblasti poisťovníctva - Škriniar, Pavel, 1979-
Prieskum medzi študentmi piateho ročníka EU v Bratislave, ktorý bol zameraný na zisťovanie znalostí o poisťovníctve. Zámerom bolo identifikovať vnímanie rozdielov medzi bankou a poisťovňou, overiť si pochopenie základných princípov poisťovníctve a konfrontovať predstavu študentov ako čoskoro čerstvých absolventov o príspevkoch v rámci povinného zmluvného poistenia so zámerom vlády zaviesť špeciálny 8-percentný odvod na neživotné poistenie. Dotazník pozostával z 18 otázok a zúčastnilo sa ho 109 – študentov. Výsledky prieskumu.