Securitisation - Shatagin, Mikhail
Sekuritizácia - definovanie pojmu. História sekuritizácie a jej typológia. Budúcnosť v sekuritizácii. Niektorí teoretici tvrdia, že práve sekuritizácia bola jedným z mnohých dôvodov, ktoré viedli ku kríze. Predaj týchto produktov bol obmedzený. Po nejakom čase niektoré techniky sekuritizácie sa objavili opäť a nadobudli nové formy.