Nástroje menovej politiky - Bačová, Monika
Menová politika označovaná tiež aj ako peňažná a úverová politika je zameraná na kontrolu množstva peňazí v obehu a úrokovej miery s cieľom ovplyvňovať rozhodujúce makroekonomické veličiny. Nástroje menovej politiky uplatňované v eurozóne a vývoj ich uplatňovania po vstupe Slovenskej republiky do eurozóny.