Koncept EVA v plánovacom procese podniku - Tóthová, Alena, 1968-
Dôležitým ukazovateľom, vyjadrujúcim schopnosť podniku tvoriť hodnotu, je ukazovateľ EVA. Príspevok naznačuje spôsoby práce s koncepciou EVA v plánovacom procese podniku, ktoré v konečnom dôsledku zvyšujú kvalitu riadiaceho procesu. Prezentované prístupy poukazujú na možnosti zapracovania podnikovej stratégie posilňovania trhovej pozície do finančných plánov, pričom sa kladie dôraz na komunikáciu medzi jednotlivými úrovňami riadenia a rovnako aj na postupy pravidelného vyhodnocovania smerovania podniku.