Demand analysis of selected food products in the Slovak Republic for the period 2004-2014 - Vrtíková, Kristína
Zmeny v spotrebe potravín na Slovensku, nielen v objeme spotreby, ale aj v štruktúre spotreby v každej z potravinových skupín. Faktory, ktoré ovplyvňujú spotrebu potravín - spotrebiteľské ceny, populačný nárast, vývoj distribučných sietí, úroveň reklamy, atď. Dostupnosť špecialít a kulinárskych technológií celého kontinentu vďaka cestovnému ruchu. Správanie spotrebiteľov je pozitívne, ak uprednostňujú spotrebu domácich potravín, tovarov a služieb, čo ovplyvňuje hospodársky rast krajiny. Analýza požiadaviek je zameraná na základné potraviny slovenských domácností - ryžu, chlieb a cukor v rokoch 2004-2014.