Využitie metód regresnej analýzy, ako spôsobu odhadu funkcie dopytu - Vrtíková, Kristína
Regresná analýza patrí medzi najpoužívanejšie štatistické metódy odhadu funkcie dopytu. Pomocou tejto metódy, ktorá vychádza z historických údajov o spotrebe a cene, je možné zistiť zmeny v dopyte, na základe skúmania a poznania kauzálnych vzťahov. Lineárne a nelineárne regresné modely.