Oceňovanie krátkodobého finančného majetku - Adamíková, Monika
Podľa zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v z. n. p. majetkom sú tie aktíva účtovnej jednotky, ktoré sú výsledkom minulých udalostí, je takmer isté, že v budúcnosti zvýšia ekonomické úžitky účtovnej jednotky a dajú sa spoľahlivo oceniť podľa § 24 až § 28 zákona o účtovníctve a vykazujú sa v účtovnej závierke v súvahe alebo vo výkaze o majetku a záväzkoch. Ilustračné príklady.