Vstupná cena hmotného majetku - Vanková, Lucia
Jedným z rozhodujúcich faktorov pre bezchybné uplatňovanie daňových odpisov je správne stanovená vstupná cena. Vstupnú cenu určuje § 25 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. pre rôzne formy obstarania hmotného majetku. Vychádza z ocenenia hmotného majetku v zákone č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v z. n. p. , ktoré je až na výnimky záväzné aj na účely ZDP. Ilustračné príklady.