Predchádzanie vzniku chýb pri zbezpečovaní kvality produktov a procesov - Turisová, Renáta
Prevencia pred vznikom chýb v procese výroby produktov, ale aj pri produktov samotných, je v súčasnosti bežne používaný postupom orientovaným na zabezpečovanie kvality výrobných, ale aj služby zabezpečujúcich podnikov. Metóda FMEA (Failure Mode and Effect Analysis) svojou jednoduchosťou a univerzálnosťou sa stala najčastejšie používanou metódou zameranou na predikciu chýb. Na druhej strane pri implementácii predmetnej metódy v praxi existujú rôzne faktory, ktoré negatívnym spôsobom ovplyvňujú vierohodnosť, presnosť, ale aj použiteľnosť metódy FMEA pri konkrétnom zlepšovaní kvality.