Hodnotenie krajín stredoeurópskeho regiónu podľa vybraných ukazovateľov - Rozkošová, Anna
Krajiny V4 a Rakúsko sú nielen úzko geograficky, ale aj ekonomicky späté. Navzájom medzi nimi ale funguje aj konkurencia. V rámci porovnávania sa vo všeobecnosti platí, že najväčšiu tendenciu porovnávať sa a tým aj motivovať k dosahovaniu lepší výsledkov majú subjekty, medzi ktorými sú určité podobnosti alebo majú podobnú minulosť či formu. Samozrejme vyvstáva otázka, aké ukazovatele sú vhodné na vyslovenie záveru, že ekonomika danej krajiny je lepšia. Výsledky analýzy sa opierali iba o vybrané ukazovatele a dané časové obdobie, teda sa viažu iba k týmto konkrétnym podmienkam, na základe ktorých bolo vykonané vyhodnotenie.