Prístup krajín V4 k visegrádskej spolupráci - Mattoš, Boris, 1977-
Zintenzívnenie vzájomnej spolupráce stredoeurópskych postkomunistických štátov a podpis vyšehradskej deklarácie 15.2.1991. Prístup jednotlivých krajín (Poľsko, Maďarsko, Česká republika, Slovensko) k vyšehradskej spolupráci.