Porušenie predpokladov parametrických metód - možnosti využitia metódy Bootstrap - Dluhoš, Martin, 1991-
Možnosť využitia metódy bootstrap v prípade porušených predpokladov parametrických metód a prezentácia na konkrétnom príklade rozdiel v konfidenčných intervaloch strednej hodnoty pri využití parametrickej aj neparametrickej metódy. Využitie parametrickej metódy, aj napriek porušeným predpokladom tejto metódy, môže viesť k nesprávnym rozhodnutiam pri testovaní štatistických hypotéz.