Efektívnosť krajín EÚ na základe vybraných indikátorov na olympijských hrách „RIO 2016“ - Lacko, Roman, 1988-
Analýza krajín Európskej únie, ktoré získali medailu na letných olympijských hrách v RIU 2016, pomocou metódy DEA prostredníctvom dvoch modelov. Vzorku tvorí 24 krajín – medailu na OH nezískali športovci z Cypru, Lotyšska, Luxemburska a Malty.