Národná linka pre ženy zažívajúce násilie na Slovensku – analýza dát a prínosu po roku fungovania - Holubová, Barbora
Na Slovensku bola vo februári 2015 zriadená Národná linka pre ženy zažívajúce násilie (NLŽ). Teoretickými východiskami práce na linke sú minimálne štandardy Rady Európy pre poskytovanie špecializovanej podpory ženám so skúsenosťou s násilím a feministická sociálna práca. Analýza vyťaženosti linky a hlavné ukazovatele efektívnosti, to znamená početnosť hlavnej cieľovej skupiny – žien zažívajúcich násilie.