Zvažování rizik v systému managementu kvality ISO 9001:2015 - Kohl, Miroslav
Jedným z hlavných zámerov systému manažmentu kvality je pôsobiť ako preventívny nástroj. Zvažovanie rizík v medzinárodnej norme a redukcia normatívnych požiadaviek a ich náhrada formou požiadaviek založených na výkonnosti. Požiadavky týkajúce sa zvažovania rizík v norme ISO 9001:2015.